DANA JIWA SAINS KEDAH

Siapa sangka disebalik sekolah yang dianggap usang ini, tersimpan kisah suka duka, kejayaan, kebanggaan dan telah terbukti membawa perubahan terhadap kehidupan pelajar daripada kawasan pendalaman termasuklah Sabah dan Sarawak. Sehingga kini, terdapat lebih daripada 5,000 orang bekas pelajar yang pernah menimba ilmu di SMSSMJ sejak daripada ia dibuka pada tahun 1973.

Sebuah usaha untuk peremajaan SMSSMJ 2023-2030

Sekolah ini telah wujud sejak tahun 1973 dan pada tahun 2023 usianya akan genap 50 tahun.Keadaan fizikal sekolah pada masa kini kelihatan agak suram.

Objektif kami

Dana Jiwa Sains Kedah bertujuan untuk membantu sekolah menghidupkan kembali suasana sekolah paling berjaya di rantau ini, sekolah yang disayangi oleh pelajarnya, alumninya, guru-gurunya dan masyarakatnya. 

Impian yang diusahakan

Dana Jiwa Sains Kedah merupakan suatu Program anjuran Biro Pendidikan, Alumni Sekolah Menengah Sains Sultan Muhamad Jiwa (ASSAK)

Apa kata mereka?

“Ia pasti menjadi suatu usaha yang panjang tetapi akan berbaloi untuk melihat hasilnya kelak. Sebagai AJK Biro Sukan, saya juga amat berharap segala kemudahan sukan dapat dipertingkatkan selari dengan peredaran zaman"
Salman ASSAK
“Saya percaya dan saya yakin, dengan semangat Mahabbah yang kita pegang, usaha ini akan beroleh kejayaan jika semua warga ASSAK dapat menggembleng seluruh kekuatan dan buah fikiran”
Presiden ASSAK

HANYA  3 LANGKAH mudah untuk menyumbang kepada Tabung DANA JIWA SAINS KEDAH.

1.Kenalpasti kuantiti sumbangan dalam menu

2.Isikan maklumat anda

3.Pilih cara pembayaran